Ratpenat

Contratación

Ratpenat

A finals de 2017, el Rubén Chacón i l’Aleix Costa es reuneixen amb la intenció de crear un nou projecte de Rock’n’Roll i Punk en català. No és fins al gener de 2018 que, juntament amb el Marcos López i el Mikki “Putu” Viñé, comencen els primers assajos i neix RATPENAT.

Amb un àmplia experiència i provinents diferents grups (com Wis(h)key, Keloidrop, Assalt 43, Dirty Diablos, Nythro, The Zen, Blitzkrieg FM) decideixen fer un grup completament diferent a qualsevol grup que hagin fet anteriorment. Una banda de Rock’n’Roll, entre el punk i el metall, i cantant íntegrament en català. Un projecte bandarra, gamberro, irreverent i, sobretot, indecent.

A l’abril del 2018 s’estrenen en directe al Rocksound (Barcelona) i fan una sèrie de concerts per agafar rodatge mentre composen noves cançons. A finals del mateix any decideixen entrar a l’EM Estudi de Terrassa i gravar el seu primer treball, “100% Indecent” (autoproduït, 2019), on s’inclouen 6 cançons pròpies i una cara B («La Indecència I») amb 4 versions. Durant l’any realitzen múltiples concerts pel territori català en diferents formats i escenaris.

Al 2020 l’engranatge no s’atura, i després de la bona rebuda del primer treball decideixen treure un nou disc. Al febrer entren a gravar un nou treball a l’EM Estudi amb 11 talls, on s’inclouen cançons de composició pròpia i amb col·laboracions de luxe (Morfi Grei de La Banda Trapera del Rio, Àlex Vendrell d’Inadaptats i Eina, Dani Moreno de Motorzombis i Soto Sargantana de Pirat’s Sound Sistema). Aquest maig arriba «50% Glam 50% Clavegueram» (Rock de Kasba, 2020), que no s’aturi la indecència!